torsdag 26 maj 2016

Bankett-livet i GIF:ar

Det var ett tag sedan jag var här. Jag har hjälpt och planera majbankett, som blev jättebra och en kul upplevelse. Dock tog det mycket energi, vilket jag lärde mig förra maj. Denna gång hade jag dock gjort upp en plan för att orka och det fungerade. Som sagt, halvåret som bankettarrangör har varit kul, men nu har jag bestämt mig för att engagera mig i föreningen på andra sätt.

Ska man sammanfatta bankett-arrangerandet i korthet så börjar det så här när du tackar ja:


Fortsätter med jobbandet och organisationen:




Mot slutet blir det mer:


via GIPHY

Så kommer dagen för banketten, och du går upp betydligt tidigare än du gillar på en lördag:



Gästerna anländer...
... och känslan är plötsligt



När banketten går in i sitt mer självgående stadium och arrangörerna kan ta sig en välförtjänt drink



via GIPHY


Morgonen efter när du vaknar




Känslan när du har fått sova ut och tänker igenom vad alla involverade i bankettplaneringen gjorde:



via GIPHY

måndag 9 maj 2016

Saker och skeenden jag njuter av-och sådana jag är klar med

I helgen kom sommarvärmen till Sverige för första gången i år. Som vanligt lite av en chock, men i år försöker jag att planera och lägga upp en strategi så att jag orkar med värmen (värme är verkligen inte min grej). Eftersom det är måndag morgon och försommar, så känner jag att det är dags att göra listor på saker som jag njuter av just nu, och de som jag är klar med.

Så här kommer listorna.

Det jag njuter av


  1. Te-fick en leverans från Tefrossa och lyckades denna gång med att bara pricka in fullträffar 
  2. Gorons idéer-han har så många smarta och bra idéer kring tillvaron just nu
  3. Träning-just nu är det kul att gå på gymmet, så då är det bara att köra på och göra det
  4. Att jag kan se det roliga i saker, även om det är fullt upp
  5. Brittiskt i tv-det har sänts mycket kul nu när både David Attenborough och Shakespeare jubilerar
  6. Läsa böcker
Saker jag är klar med

  1. TV-paneler-har tappat intresset för vad random halvkändisar tycker
  2. Högtider-har varit inne på det förut, men just nu så får någon annan upprätthålla traditioner
  3. Blogginlägg och instagram-poster som bara postats för att samla "Duktightspoäng"

onsdag 4 maj 2016

Grön onsdag-"Midgard" med accent


Det var några veckor sedan, men nu är det dags att vara med i "Grön onsdag" hos Karin igen. Denna gång med en lackning med accentnagel. Fyra av naglar har fått hololack "Midgard" från Crows Toes och accenten är Depend 469. Har visat båda förut, men då i andra sammanhang. Hela inspirationen till lackningen är spirande grönska, speciellt björkarna, dock utan elakt pollen som lämnar mig ifred men gör livet jobbigt för flera av mina vänner.



Hade också möjlighet att ta bild på "Midgard" i solljus. Förra gången jag visade detta kallade jag det för väldigt subtil grön färg, och det är ingen underdrift. I solljuset blev det silverfärgat, och det är en subtil effekt av holot, inga särskilt tydliga regnbågar. Fint är det dock, ett härligt vårlack till det jag kallar "finvardag" =) Jag tycker att det andra lacket från Nine realms kollektionen, "Asgard", har betydligt bättre holo.

Vill du se mer (och kanske lite tydligare ;-) ) grönt, kika in hos Karin.

måndag 2 maj 2016

Knasvecka och vikinga-helg

Veckan som gick (vecka 17) var galen. Det var flera faktorer som påverkade de, men en sak som verkligen rörde till det var att Gorons planer blev kringkastade. Först skulle han hjälpa två vänner att flytta till Åsele (for my international readers, Åsele is a town 650 kilometers from Stockholm, where we live). Sedan blev det, av randiga och rutiga skäl, inställt. Jag jobbade extra, och jag trivs på mitt jobb, men det ruckade ju också på rutinerna.

Det som gör mig glad och stolt är att vi klarade det. Hur? Vi pratade ihop oss och sänkte kraven. På fredagen bjöd jag honom på bio. Vi såg "Batman v Superman" och det var precis vad vi behövde. Filmen har fått mycket kritik, men vi gillade den. Den gav, i mina ögon , ett intressant perspektiv på konsekvenserna av superhjältar.

Det blev en liten tvist på vår tradition att åka till Adelsö på Valborg. I år var jag istället där på första maj och hjälpte till på vikingadagarna. Det var skönt att komma ut till vikingagården, och dessutom så provade jag att lägga gelésulor i mina vikingaskor. Jätteskönt, det ska jag komma ihåg till framtida event. Provade också på att skjuta pilbåge för första gången, svårt men roligt. Goron och jag tävlade internt om vem som skulle mata katterna den kvällen. Han vann, men det är helt okej.