söndag 28 februari 2016

Bannlysa grubbel och skrivtorka

Har drabbats av skrivtorka vad gäller bloggen. Trots att livet inte har varit tråkigt-tvärtom har det sedan sist jag skrev bjudit på både syfestival och filmgille i mycket trevligt sällskap, så har skrivlusten inte funnits där. Googlade "skrivkramp blogg" och även om ingen av de 50 idéerna gav mig något så fick jag en idé som fungerade. I skrivande stund sitter jag och chattar med en vän som har mycket tankar på kvällen. Det har jag drabbats av mer än en gång så jag tänkte skriva mina bästa tips för att hålla grubbleri borta på kvällen.


  1. Skriv listor-inte bara listor på vad som behöver göras den här veckan/månaden/helgen utan också "vill göra"-listor, med allt från att prova gult te till att skaffa en tatuering, hitta en ny kompis eller resa till Nya Zeeland. Det kan vara väldigt skönt att flytta fokus till vad du vill, istället för vad som gnager på dig.
  2. Vill du inte skriva listor, skriv av dig allt.
  3. Om du vill se något på TV/streamingtjänst/DVD, så välj något som du mår bra av och som du kan fokusera på. Jag har försökt titta på saker som innehåller mycket dötid, men då svävar tankarna iväg.
  4. Gör något kreativt. Måla en fotoram, skriv den där låttexten du drömmer om eller sy paljettdrakar över hela din jeansjacka.
  5. Bestäm tre saker du kan göra för att lösa det du grubblar på.
Vad är ditt bästa tips för att bannlysa grubblande?

onsdag 17 februari 2016

Grön onsdag-Isadora 821 "Green planet" + pronails stickers

Dags för Karins "Grön Onsdag" igen och idag blir det naglarna gjorda i ett syfte. De är gjorda för att matcha en klänning jag fortfarande inte har lyckats fånga på bild, men jag bar den på folkmöte i lördags. Den går i grön, svart och guld, det sistnämnda i romber. Så jag tog det snygga mörkgröna lacket från Isadora "Green Planet" och lade till stickers i form av fyrkanter från Pronails. På den ena handen valde jag två en kvadrat och en romb i guld, och en romb i grönt. På den andra blev det omvända färger. Tyvärr håller inte lacket vidare bra, så det här är liten ett "One night only"-lack.


Min högra hand.


Närbild på vänster långfinger.


Närbild på vänster tumme.

måndag 15 februari 2016

Vila i frid, Morrica

I lördags fick jag beskedet att en vän som jag höll nära hjärtat, trots att majoriteten av vår kontakt låg på nätet, somnat in. Det kom ganska oväntat och det var mycket sorgligt. Även om det mesta av vår kontakt skedde via sociala medier, så var hon en av de människor som betytt för min utveckling som människa, och som jag verkligen uppskattade att ha i mitt kontaktnät.

Det är mycket som var spännande med Morrica. Bara en sådan sak som hur vi träffades, hon frågade "Är du CrimsonAnna från chatten med Joacim Cans häromdagen?". Så började vi prata och sedan fortsatte samtalet fram tills hon gick bort. Hon brann för pedagogiken, det skrivna ordet och att alla människor hade ett värde. Jag minns när jag skrev ett inlägg om en irriterad diskussion jag haft med en Röda korset-insamlare på gatan, och hon påminde mig lugnt om att de också är människor, och att det mest metal jag kunde göra är att säga nej tack och gå därifrån. Det är så typiskt henne, lika typiskt som att hon alltid bar samma nyans av rött på läppstiftet när hon undervisade, eftersom hon fått veta att det blev lättare att läsa på hennes läppar då.

På sin egen blogg så skrev hon att

"Jag är en liten tant på äventyr i en stor värld. Kan jag göra den lite bättre för någon, någonstans, någonsin så kommer jag att försöka. Kan jag ge någon verktyg för att göra världen bättre någonsin, någonstans så kommer jag att försöka"
Det beskriver henne så bra, och jag hoppas att hon just nu möter nya världar och gör livet lite lättare för människor i andra dimensioner. När David Bowie gick bort tidigare i år, så skrevs det på Reddit att när du är ledsen, kom ihåg att jorden är fem miljarder år gammal och du lyckades existera i samma tid som David Bowie.   Det är så jag tänker, att av alla själar i världen, så dök en metal-tango upp och svepte ihop mig och Morrica. Det är jag tacksam för, även om jag kommer att sakna henne.

fredag 5 februari 2016

Är det nu "Peak mello" är nådd?

Håll i hatten, nu tänker jag blogga om Melodifestivalen. Jag var ett stort fan till Melodifestivalen tidigare (a note for my international readers, Melodifestivalen, or Mello as it is called, are the national trials for the Eurovision Song Contest, and they are also the greatest tv event in Sweden) men slutade eftersom jag kände att det blev tråkigare och inte handlade om musiken längre. Förra året såg jag det efter flera års uppehåll, enbart för att min store inspiratör Rickard Söderberg var med. Ett värdigt farväl.

I år, när jag bestämt mig för att inte titta, verkar det bli årets skandalår, där både en programledare fick hoppa av (pga att hon gjorde reklam, vilket inte går ihop med public service där Mello sänds) och igår kväll blev en artisterna, Anna Book, diskas pga att hennes låt även tävlat i Moldavien. Oerhört sorgligt för artisten såklart, men det blir desto konstigare när en artist godkändes i en liknande situation som uppstod 2015. Min känsla, högst personlig, är Mello nu har vuxit sig så stort som det kan bli ("Peak Mello") och håller på att kollapsa under sin egen tyngd. Jag kan tänka mig att det är lite extra rörigt på kontoret, med tanke på att Sverige arrangerar Eurovision Song Contest nästa år, men iallafall.

Vad är då lösningen? Jag tror att det är att ta ner det i skalan, med färre deltävlingar och kanske inte skapa en sådan enorm hype. Kanske börjar detta sista lägerelds-program att bli lite obsolet. Vad vet jag?

Vad tror du som läser?

onsdag 3 februari 2016

Grön onsdag-äppelgrön Swatch

Det har varit tyst i bloggen-det kändes inte särskilt intressant att skriva om att jag är lätt vintertrött och dessutom så håller vi på att ställa om rutinerna här, eftersom Goron har fått ett nytt jobb (HURRA :D ) vilket är toppen men som sagt kräver omställning. Nog om det, nu fokuserar vi på "Grön Onsdag".



Dagens lack är Depend "390" som bas och ett lager Darling Diva "Ringer" ovanpå. Ringer är ett kul mångsidigt lack som Karin visar här. Jag har dessutom köpt lacket av just Karin, så varför inte prova det ovanpå grönt? Jag är dock inte så entusiastisk över denna test-swatch. Det blir lite tråkigt brungrönt, vilket jag borde ha räknat ut eftersom jag inte är ett fan av rött och grönt tillsammans. Lite fint är det, och inte lika illa som mina värsta farhågor, men jag tror inte att jag kommer att gå ut med detta.

Vill ni se fina, gröna lack, så gå in på "Grön Onsdag" hos Karin.