söndag 24 januari 2016

Out with a bang

Rubriken ovan är lite av mitt motto just nu. Är i en fas där jag omvärderar saker och inte vill dra ut på grejer. Min stående kommentar kring tv-serier jag och Goron följer är just nu "Den är underbar. En säsong till och sedan får det vara bra". Senast igår, när vi tittade på "Sherlock"-avsnittet "The abonimable bride" (specialavsnittet som utspelas i det viktorianska London) och min kommentar är "Jag är helt cool om det här skulle vara sista avsnittet" (Lugn Sherlockians, det är det inte). Det är inte så att jag vill avsluta allt, snarare är det känslan av att inte ha saker som har "stannat för länge" eller "overstayed one's welcome" som det underbara engelska uttrycket lyder.

Min dag idag har varit närmare botten än toppen. Trött och grinig har jag gnällt på allt. Ont skall med ont fördrivas, så jag och Goron rensade ur två utrymmen hemma som har glömts bort. Han tog itu med skåpet under diskbänken och jag med "helvetes-skåpet". De prylar som fanns där har fått nya ställen i vårt hem, eller så kommer de att få hitta nya hem. Helvetes-skåpet kommer att bli ett skåp för att kunna bunkra nödvändiga saker hemma, som t.ex. toapapper och kattsand. Det kommer förhoppningsvis att göra saker bättre på flera plan, eftersom det är det första som möter oss när vi kommer hem, och det ska vara någonting positivt enligt Feng Shui.


onsdag 20 januari 2016

Grön onsdag Kicks-"Hidden Castle"


Idag deltar jag i "Grön Onsdag" hos Karin med ett märke som är nytt för mig, Kicks egna nagellack. Någon gång måste en ju prova, och när det dessutom är halva priset så är det bara att köra på. "Hidden Castle" är grönt, jag skulle beskriva det som en klargrön färg, lite åt skalbaggshållet med skimret.

Jag får lite associationer till nagellacken som kom på 90-talet (det var då jag började att måla naglarna) men för mig är det bara positivt. Negativt med lacket är att det blir lite randigt i finishen ibland, men det är det ju inte ensamt om. Jag tycker om det och det finns en chans att det dyker upp i nailart framöver.


måndag 18 januari 2016

Blå måndag Depend 2034 "Steel blue"


Tro det eller ej, men jag har andra färger på mina nagellack än grönt ;-) Som en övergång så deltar jag i "Blå måndag" hos Makeupbyblowfish med ett lack jag har köpt hos Karin från "Vacker & Underbar". Sistnämnda säljer förövrigt sina lack igen, så kika in tycker jag. 

Lacket, Depend 2034 "Steel Blue" kommer från Depends holografiska kollektion och är verkligen vackert. Jag skulle dock kalla det isblått. Regnbågarna är scattered, med det är inga lättskrämda rackare, det lät sig t.o.m lockas fram med hjälp av en led-lampa (undre bilden). Mycket passande lack till det snöiga vädret och till vinterbleka händer. 




onsdag 13 januari 2016

Grön Onsdag med amfibieinspiration



Grön onsdag hos Vacker&Underbar igen. En av de finaste komplimangerna jag har fått var mina "härliga nördnaglar". Det känns väldigt bra att min inspiration från okonventionella ställen uppskattas. Den här veckan, när jag känt mig sugen på lite dovare färger, har jag hämtat inspiration från Sveriges mest sällsynta amfibie, den grönfläckiga paddan. Har bara sett den på Skansen, men det är en vacker padda, och passande för att göra nailart för hand, eftersom varje individ har sitt eget fläckmönster.

Grundlacket är Depend 273, silverlack som var väldigt flödigt, och fläckarna har jag gjort med Isadora 517 "Urban Green" och ett dotting tool på frihand. Lite svårt att få till fläckarna men roligt. Har fått flera komplimanger för lackningen, även om ingen kunde gissa var jag hade fått inspirationen. En kompis kallade dem för "dalmatiner-naglar".




photo credit: Bufotes viridis via photopin (license)

söndag 10 januari 2016

Vinter och vardagslycka längs röda linjen

Har spenderat min helg längs röda linjen (note to my international readers, the subway of Stockholm has three subway lines: the red, the green and the blue). På lördagen mötte chokladgillet upp för att för att besöka den nyöppnade matbutiken/nudelbaren 8t8, ett trevligt ställe. Visst kostade saker en hel del men vissa prisvärda saker hade de också, även om jag bara fick med mig Clippers Assam-te. Vi åt lunch också,jag tog en maffig nudelsallad med massor av färska grönsaker (himmelskt efter julmaten) och tofu. Därifrån vidare till Goodstore, en underbar butik med ekologiskt och veganskt sortiment. Det följde med lite mer därifrån, lite choklad (illa vore väl annars), te (med choklad-mint smak), soygurt i roliga smaker och, till min inre Avengers-nörds stora glädje, vegetariska shoarma. Den ska bli riktigt spännande att pröva.

Idag har jag varit iväg på Sygille, njutandes av Sir Williams-te, chokladkaka och de mysiga samtal som uppstår när en deltagare syr på sin 1700-talsklänning, en virkar en halsduk i så vackra turkosa nyanser att vissa deltagare faller i trans och undertecknad kanske äntligen får klart sin väska. Det har varit en skön helg, har hämtat lite energi, och trots att det är lite jobb att ta på sig extralager med kläder så här på vintern så har min vinterkappa fungerat bra. Var lite rädd att den inte ska vara "jag" men har fått flera komplimanger för den, och komplimanger från sygillet värmer lite extra, det är människor som förstår kläder och textilt hantverk. Har också grubblat lite på hur jag kan få in mer balans i mitt liv och må bättre. Det är inga stora saker som krävs, men saker som sitter i det egna huvudet sitter hårt.

onsdag 6 januari 2016

Grön onsdag-Max Factor color perfection eyeshadow 465



Dags för årets första "Grön Onsdag" hos Karin på "Vacker & Underbar". Mina naglar är dock så nakna att hade jag lagt upp dem så hade jag fått erbjudande om en weekend på naturiststrand, så det fick bli ett öga istället. Ett vardagsöga mitt i all fantastisk nyårsmakeup. Det är förresten första gången jag fotar min makeup, så har ni tips hur det blir bättre tar jag tacksamt emot dem-ni får se detta som ett inlägg med stort hjärta och små kunskaper i fototeknik ;-)

Skuggan jag har använt är den ljusa skugga i Max factor color perfection eyeshadow 465 "Moonshine Meadows". Det är den, eller liknande ljushetsgrad, som jag brukar använda till vardags och ibland när jag vill vara alvisk. Om ni tycker "det är ju inte grönt överhuvudtaget" så kan jag ju säga att den är grönare när den inte fotas i mitt badrum, och att det på bilden är ungefär samma gröna färg som Crows Toes "Midgard" Den mörkare är också fin men har inte riktigt kommit på hur den ska användas. Vi får se om det kommer att bli fler ögon här, känner mig mer bekväm i nagelvärlden.







tisdag 5 januari 2016

Tankar om nyår, nytt år, uppstart och avslut

God fortsättning! Nu har det nya året kommit, förhoppningsvis blir det ett bra år. Jag tillhör inte de som automatiskt älskar att fira nyår, mycket för att det går åt så mycket energi att överleva och hantera julen, även om den kan vara fin, och så är jag uppvuxen i en familj där nyår inte var en stor grej. Jag inledde nyåret med att gå och träna. Mitt lokala gym har en tradition att köra ett danspass på nyår så att man kan inleda firandet på ett kul och hälsosamt sätt. Jag är glad att jag gick, det var nämligen instruktörens sista pass då hon flyttar. Som resultat så var passet fullpackat och stämningen på topp. Vi avslutade med "riverdance"-inspirerad dans och att de övriga instruktörerna kom in klädda som nunnor och dansade till Madonnas "Like a prayer". Väldigt kul, och även om det alltid är lite sorgligt med avsked, så kändes nyår som en bra dag, då hela den dagen är vigd åt förändring.
Därefter gick vi på bio och såg "The Force awakens" som jag redan har ägnat ett inlägg åt.

Jag funderar på det här med uppstart och avslut nu när det nya året är här. Det jag verkligen tycker om med nyår är just känslan av nystart och en naturlig tid att börja om. Det känns som en skön sak att göra i kombination med vinterlugnet. En i Sverige mycket populär bloggare skrev om att det är synd att människor idag städar ut julen så fort och inte hinner vila i det, men jag håller inte med. För mig handlar det om att jag tycker om vintern, snöflingorna, det vilsamma blå ljuset och frukost med levande ljus (om jag inte har en morgontid att passa). Det är något jag passar på att njuta av, på samma sätt som jag njuter av julpynten med första advent och trettondagen (i år blev det Nyårsdagen). Jag har tur på den punkten, men det finns många för vilka julminnen ger blandade känslor. Att då, som kommentarer jag har läst, börja prata om att det är tragedi att människor städar ut julen på annandagen, känns nästan egoistiskt. Min personliga tro är att det är dags att inse att vi lever i en tid där vi anpassar högtiderna efter vårt mående just då. Fler "snöflinge-jular" åt folket, helt enkelt.

söndag 3 januari 2016

Star Wars Episode VII "The force awakens"

Jag har varit "Star Wars"-fantast sedan jag var 13 år. Det är många års kärlek och förväntningar som en enda film ska bära upp. Det blev på nyår jag och Goron såg filmen och det föregicks av några veckor när mitt beteende snarare liknade en "Star Wars"-hatares: Jag slutade följa vänner på Facebook (lugn,  ingen vänskap har avslutats pga detta), klickade ner sidor som andades något om "The Force" och kastade mig över fjärrkontrollen som ett vilt djur om "Star Wars" nämndes. Först tänkte jag skriva ett spoilerbemängt inlägg, men med tanke på hur mycket ansträngning jag lade ner så tänker jag inte göra det.

Det här är bra. Det här är riktigt bra. Det som gjorde mig gladast är att jag fick "Star Wars"-känsla redan i en av de tidiga scenerna, och att den är gjord med så mycket kärlek till Episod IV-VI. Jag kan inte sätta fingret på vad "Star Wars"-känsla är, det vore som att säga exakt varför jag och Goron blev kära, men det jag vet är att den var till stora delar frånvarande i Episod I-III. Det går att se "The force awakens" som sin första "Star Wars"-film, men har du sett de tidigare så blir det mycket roligare, för referenserna är många.

Ett av de stora skälen till att jag blev Star Wars-fan är Leia, och i den här filmen får jag inte bara henne, utan även Rey, en av de skönaste kvinnliga karaktärer jag har sett på film på år och dag. Jag tror att mitt 13-åriga jag fick en fancrush på direkten =)

Vill du diskutera "The force awakens" med mig gör jag det gärna i kommentarerna. Spoilervarna gärna och läs på egen risk.